Chokolademandelbund med rabarberskum og bær
23. april 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Den sprøde mandelbund smager dejligt med den bløde rabarberskum og de frisk bær.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk hviderne stive. Tilsæt sukker, og pisk igen, til hviderne er glatte og blanke.
Blend mandlerne groft i en minihakker, og vend forsigtigt mandler og kakao i æggehviderne. Fordel massen i en springform foret med bagepapir.
Bag mandelbunden i en 175° varm ovn i 25-30 minutter. Afkøl den helt.
Rens rabarberne, og skær dem i 2 cm store stykker. Fordel dem i et ovnfast fad foret med bagepapir.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Gem bælgen.
Drys sukker, kartoffelmel og vaniljekorn over rabarberne. Læg den tomme vaniljebælg ved. Bag rabarberne i ovnen ved 175° i 30 minutter. Lad dem køle helt af.
Fjern vaniljebælgen, og rør rabarberne sammen til en ensartet masse.
Pisk fløden til skum, og vend rabarbermassen i sammen med hakket chokolade.
Fordel rabarberskummet over mandelbunden lige før servering, og pynt med hindbær og hakket chokolade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Gammeldags opskrift på rabarbergrød