Chokoladelagkage med nougat og valnødder
27. november 2018
af
Cecilie Svensson.
Foto: Betina Hastoft
Denne flotte chokoladelagkage smager mindst ligeså dejlig, som den ser ud. Den er fyldt med blød og lækker creme med smag af nougat og mokka og toppet med hele valnødder.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 22 cm i diameter
Sådan gør du
Skær nougaten i mindre stykker, og læg dem i en stor skål. Bring fløde og kaffepulver i kog, og hæld det over nougaten.
Rør fra midten med en ske eller en dejskraber, til massen er helt blank og nougaten optaget i fløden. Stil skålen i køleskabet i 3-4 timer. Det er vigtigt, at cremen er helt afkølet.
Blend valnødderne fint sammen med mandelmel, bagepulver og kakaopulver.
Smelt chokoladen over vandbad, og tag den af varmen, når ⅔ er smeltet. Lad resten smelte af sig selv.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt. Tilsæt æggeblommerne 1 ad gangen. Vend chokoladen og nøddemelet i.
Pisk æggehviderne med salt, til de danner stive toppe, som står af sig selv. Vend hviderne i dejen lidt ad gangen.
Smør en springform med smør, og drys med kakaopulver. Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen ved 175° i 50-55 minutter. Den skal være helt gennembagt, så test gerne med en tandstikker om dejen slipper. Lad kagen køle helt af.
Del kagen i 3 dele på tværs. Smør de 2 nederste bunde med marmelade, og lad dem stå og sætte sig 5 minutter.
Smør ⅓ af nougatcremen på hver bund, og læg kagen sammen. Fordel nogle hele valnøddekerner på toppen, og sæt kagen i køleskabet 1 time inden servering.
Tip!
Kagen er velegnet til frysning, men det er bedst at fryse den uden nougatcreme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk