Chokoladelagkage med flødeostefrosting
28. maj 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
En simpel lagkage i tre lag, som imponerer med sin gode smag og saftige konsistens. Sæt den på fødselsdagsbordet, eller servér den, når nogen skal forkæles lidt ekstra.
Ingredienser
Udstyr
3 små springforme, 18 cm i diameter
små flag
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i formene, og smør kanterne med lidt smør.
Pisk æg, kærnemælk og olie sammen i en skål.
Bland hvedemel, sukker, kakao, vaniljesukker, bagepulver, natron og salt sammen, og sigt det i dejen.
Bryg en kop stærk kaffe, og rør den i dejen, til den er jævn og ensartet. Fordel dejen i den valgte form, og bag kagen efter anvisningen.
Fordel dejen i de klargjorte forme, og bag kagerne i ovnen i 25 minutter – tjek med en tandstik, at de er gennembagte. Afkøl kagerne på en rist, og tryk dem gerne lidt flade, lige når de kommer ud af ovnen, så overfladen bliver mere lige.
Pisk smør og flødeost lyst og cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt flormelis, kakao og salt, og pisk videre i ca. 5 minutter, til frostingen er luftig.
Læg 1 lagkagebund på et serveringsfad, og smør ⅓ af frostingen på bunden. Læg en ny lagkagebund ovenpå, og smør også den med ⅓ af frostingen. Læg den sidste bund på, og smør resten af frostingen på toppen af kagen. Pynt evt. med små flag og spiseligt guldstøv.
Tip!
Har du ikke tre springforme med en diameter på 18 cm, kan du nøjes med én og bage bundene i formen ad tre omgange.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk