Chokoladelagkage med brombærcreme
13. september 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Der er mange æg i kagedejen og kun en anelse mel, så konsistensen bliver tæt og lækker. I kombination med den fløjsbløde og fyldige brombærcreme (som der går længe, før du vil glemme) får du her en ægte kagedrøm!
Ingredienser
Udstyr
2 springforme, ca. 25 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Smelt forsigtigt chokolade, smør og sukker i en gryde. Tag det af varmen, og lad blandingen køle lidt af.
Del æggene i blommer og hvider. Rør mel, æggeblommer, bagepulver og salt i chokoladeblandingen i gryden, til dejen er jævn.
Pisk hviderne stive i en ren skål, og vend dem forsigtigt i dejen med en dejskraber, til dejen er glat og ensartet.
Beklæd bunden af springformene med bagepapir, og smør kanterne med smør. Fordel dejen i formene, og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til kagerne er netop gennembagt (tjek med tandstikker eller kniv).
Lad kagerne køle helt af, og sæt dem gerne på køl i mindst 6 timer.
Skær smør i små tern, og lad det stå på køkkenbordet, til det har stuetemperatur.
Hæld æggehvider og sukker i en skål, og placér den over en gryde med simrende vand. Varm langsomt blandingen op, til sukkerkrystallerne smelter, imens du pisker konstant.
Tag skålen af varmen, og pisk blandingen til en hvid og sej marengsmasse med en elpisker. Tilsæt smørret lidt ad gangen. Hvis cremen skiller, skyldes det, at den bliver for kold. Varm den derfor forsigtigt op over et vandbad, og pisk igen, så den samles.
Blend brombærrene til en glat puré, og pres dem gennem en si for at sortere kernerne fra. Rør puréen i cremen.
Læg den ene kage på et fad, og smør halvdelen af brombærcremen på. Læg den anden kage ovenpå, og fordel resten af cremen over. Pynt med brombær og hakket chokolade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk