Chokoladekonfekt med tranebær og saltmandler
17. juli 2019
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Den søde konfekt hedder egentlig panforte og er en italiensk specialitet, du kan servere som dessert eller til en god kop kaffe. Denne udgave er med chokolade, tranebær og saltmandler, der smager skønt sammen.
Ingredienser
Udstyr
1 kageform, 25 x 25 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Beklæd kageformen med bagepapir.
Hak chokoladen fint. Sigt kakao og hvedemel sammen i en skål, så det er klar til brug.
Læg de saltristede mandler på en bageplade, og rist dem lidt mere i ovnen, til de tager lidt farve. Hold mandlerne varme.
Kog honning og sukker op i en gryde i ca. 5 minutter, mens du rører godt. Tilsæt de resterende ingredienser, inkl. mandlerne, og bland det hurtigt. Massen kan hurtigt blive for kold og besværlig at arbejde med. Derfor skal det gå lidt hurtigt.
Pres massen ned i formen, og tryk den flad. Bag den i ovnen på 175° i ca. 15 minutter. Den må ikke bage for længe, da den ellers bliver for hård.
Afkøl panforten. Drys evt. med flormelis. Lad den trække til næste dag. Skær kagen ud i små stykker ved servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk