Chokoladekage med vaniljeskum og Toffifee
25. marts 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Selv om chokoladekagen er meget nem at lave, er den stadig imponerende lækker.
Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 18-20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i bunden af springformen, og smør kanten.
Hak chokoladen groft, og smelt den i en gryde sammen med smør ved lav varme. Tag gryden af varmen, og afkøl i 5 minutter.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt mel, kakao og salt, og rør det sammen. Hæld til sidst den smeltede chokoladeblanding i skålen, og rør dejen sammen, til den er ensartet og uden klumper.
Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter, til den er fast, men stadig lidt blød i midten. Afkøl kagen på en bagerist, og sæt den derefter på køl i mindst 4 timer.
Anret chokoladekagen på et fad.
Pisk fløde og vaniljesukker til skum med en elpisker i en skål.
Hæld vaniljeskummet i en sprøjtepose, og sprøjt det ud på toppen af kagen. Hak hasselnødderne groft. Pynt kagen med hasselnødder, hele og hakkede Toffifee og evt. lidt guldstøv.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk