Chokoladekage med sorte bønner
Kagen er glutenfri og sååå lækker! Bønnerne holder kagen saftig og lækker i mange dage, og du kan med fordel bage den mindst dagen før servering. Dæk den med et viskestykke, og lad den stå i et køligt køkken. Vent med toppingen, til den skal på bordet.

31-60 min.
(0)
3. marts 2025 af Louisa LorangFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Chokoladekage
- kogte sorte bønner
- 200 g
- smør
- 100 g
- sukker
- 100 g
- mørk chokolade
- 100 g
- vaniljestænger
- ½
- rent kakaopulver
- 3 spsk.
- bagepulver
- 1 tsk.
- natron
- ½ tsk.
- salt
- 1 knsp.
- æg
- 5
Chokolade-icing
- smør
- 125 g
- mørk chokolade
- 75 g
- rent kakaopulver
- 75 g
- flormelis
- 400 g
- sødmælk
- 1 dl
Til servering
- rent kakaopulver
- 3 spsk.
- brombær
- 125 g
Udstyr
- 1 springform, 22 cm i diameter
Sådan gør du
Chokoladekage
Tænd ovnen på 180°. Blend bønnerne i en foodprocessor. Tilsæt smør og sukker, og blend til massen er glat og samlet.
Smelt chokoladen, hæld den i foodprocessoren, og blend igen. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og vend dem i dejen sammen med kakao, bagepulver, natron og salt. Blend til sidst æggene i, ét ad gangen.
Smør formen med smør, og læg bagepapir i bunden. Hæld dejen i formen, og bag den i ovnen i ca. 40 minutter, til den er gennembagt. Tjek evt. med en kødnål - hænger der dej på, skal den bage lidt længere.
Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af i formen. Tag den forsigt ud, og fjern bagepapiret.
Chokolade-icing
Smelt smør og chokolade i en gryde. Hæld blandingen i en skål, og pisk det sammen med kakaopulver. Pisk derefter flormelis i og til sidst mælk - hold evt. lidt af mælken tilbage, indtil icingen er blød og glat.
Servering
Smør den afkølede kage med icing. Si kakaopulver over, og top med brombær. Servér straks.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner