Chokoladekage med sorte bønner

Kagen er glutenfri og sååå lækker! Bønnerne holder kagen saftig og lækker i mange dage, og du kan med fordel bage den mindst dagen før servering. Dæk den med et viskestykke, og lad den stå i et køligt køkken. Vent med toppingen, til den skal på bordet.

Chokoladekage med sorte bønner
31-60 min.

(0)

3. marts 2025 af Louisa LorangFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Chokoladekage

kogte sorte bønner
200 g
smør
100 g
sukker
100 g
mørk chokolade
100 g
vaniljestænger
½
rent kakaopulver
3 spsk.
bagepulver
1 tsk.
natron
½ tsk.
salt
1 knsp.
æg
5

Chokolade-icing

smør
125 g
mørk chokolade
75 g
rent kakaopulver
75 g
flormelis
400 g
sødmælk
1 dl

Til servering

rent kakaopulver
3 spsk.
brombær
125 g

Udstyr

  • 1 springform, 22 cm i diameter

Sådan gør du

Chokoladekage

Tænd ovnen på 180°. Blend bønnerne i en foodprocessor. Tilsæt smør og sukker, og blend til massen er glat og samlet.
Smelt chokoladen, hæld den i foodprocessoren, og blend igen. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og vend dem i dejen sammen med kakao, bagepulver, natron og salt. Blend til sidst æggene i, ét ad gangen.
Smør formen med smør, og læg bagepapir i bunden. Hæld dejen i formen, og bag den i ovnen i ca. 40 minutter, til den er gennembagt. Tjek evt. med en kødnål - hænger der dej på, skal den bage lidt længere.
Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af i formen. Tag den forsigt ud, og fjern bagepapiret.

Chokolade-icing

Smelt smør og chokolade i en gryde. Hæld blandingen i en skål, og pisk det sammen med kakaopulver. Pisk derefter flormelis i og til sidst mælk - hold evt. lidt af mælken tilbage, indtil icingen er blød og glat.

Servering

Smør den afkølede kage med icing. Si kakaopulver over, og top med brombær. Servér straks.

Tip!

Du kan også hælde dejen i muffinforme - husk da at sætte bagetiden ned til ca. 20 minutter.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'