Chokoladekage med smørcreme
6. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lars Ranek
Alle former for chokoladekage er gode, og den her med kakao og blød smørcreme er bestemt ingen undtagelse. Måske har du allerede alle ingredienserne i køkkenskabene – opskriften kræver nemlig ikke ret meget.
Ingredienser
Udstyr
en rugbrødsform på 1 liter
Sådan gør du
Pisk sukker og æg godt sammen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekorn, og pisk godt.
Smelt smørret, og tilsæt det i en tynd stråle, mens du pisker.
Bland hvedemel, bagepulver og kakao sammen, og sigt det i dejen. Vend det forsigtigt rundt til en ensartet dej.
Beklæd en rugbrødsform med bagepapir, hæld dejen i, og bag kagen ved 170° i 45 minutter. Afkøl kagen helt.
Rør flormelis og kogende vand sammen. Pisk det bløde smør i til en lind masse, og fordel cremen over kagen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk