Chokoladekage med saltkringler

3. november 2018 af .

Foto: Sanna Peurakoski

En svampet chokoladekage med mørk chokolade på toppen. Saltkringlerne frembringer alt det gode i kagen, som vil tilfredse både de salte og søde smagsløg.

Ingredienser

Udstyr

En bradepande, ca. 25 x 40 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Pisk smør, brun farin og sukker sammen med en elpisker. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker i en skål for sig, og rør det i æggemassen.
Hak chokoladen, tag ca. 50 g fra, og bland resten af chokoladestykkerne i dejen.
Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir, og glat den ud med en ske.
Drys de sidste 50 g hakket chokolade på kagen, og fordel saltkringlerne ovenpå.
Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Den må gerne være lidt blød i midten.
Lad kagen køle af, og skær den i ca. 24 små stykker.

Tip!

Drys evt. kagen med hakket lys chokolade i stedet for mørk. Det giver en god kontrast mellem de forskellige slags chokolade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar