Chokoladekage med saltkringler
3. november 2018
af
Sanna Kekäläinen.
Foto: Sanna Peurakoski
En svampet chokoladekage med mørk chokolade på toppen. Saltkringlerne frembringer alt det gode i kagen, som vil tilfredse både de salte og søde smagsløg.
Ingredienser
Udstyr
En bradepande, ca. 25 x 40 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Pisk smør, brun farin og sukker sammen med en elpisker. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker i en skål for sig, og rør det i æggemassen.
Hak chokoladen, tag ca. 50 g fra, og bland resten af chokoladestykkerne i dejen.
Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir, og glat den ud med en ske.
Drys de sidste 50 g hakket chokolade på kagen, og fordel saltkringlerne ovenpå.
Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Den må gerne være lidt blød i midten.
Lad kagen køle af, og skær den i ca. 24 små stykker.
Tip!
Drys evt. kagen med hakket lys chokolade i stedet for mørk. Det giver en god kontrast mellem de forskellige slags chokolade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk