Chokoladekage med rødbeder

27. januar 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Rødbede og chokolade er et overraskende lækkert match! Den svampede kage holder sig frisk i flere dage – hvis den altså ikke er spist inden da.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skyl rødbederne, og pak dem ind i alufolie. Læg dem i et ovnfad, og bag i ovnen i ca. 1 time, til de er gennembagte. Lad dem afkøle let, og pil skrællen af, mens de stadig er varme.
Skær rødbederne i tern, og blend dem til mos i en blender. Hæld mos-en i en skål, og lad den afkøle helt.
Rør olie i skålen, og tilsæt herefter 1 æg ad gangen – pisk godt imellem hvert æg med et piskeris.
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en anden skål, og rør dem i rødbedeblandingen lidt ad gangen, til dejen er glat og ensartet.
Tænd ovnen på 180°. Fordel dejen i en springform med bagepapir, og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter.
Læg evt. alufolie over kagen de sidste minutter af bagetiden, hvis overfladen bliver for mørk. Lad kagen afkøle helt på en bagerist.
Hak chokoladen groft, smelt den i en skål over vandbad, og lad den afkøle i 2 minutter.
Pisk smør og flormelis sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt kakao, og pisk igen. Hæld chokolade og fløde i skålen, og pisk det hele sammen til en blød creme.
Skær forsigtigt kagen igennem til 2 bunde, og fordel 6 spsk. chokoladecreme jævnt på den ene bund. Læg den anden bund på, og fordel resten af chokoladecremen på.
Drys kokosflager på halvdelen af kagen, og pynt evt. med en spiselig blomst på midten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar