Chokoladekage med ricotta
26. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
En let chokoladekage med ricotta og granatæble, som man med god samvittighed kan snuppe et stykke af om eftermiddagen eller til aftenkaffen.
Bemærk
Afkøling: 3-4 timer.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150°. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv skallen af appelsinen fint.
Hæld vaniljekorn, ricotta, honning og appelsinskal i en skål. Pisk det sammen til en blød creme i 3 minutter.
Pisk æggene i 1 ad gangen. Hak chokoladen fint, og vend den i dejen.
Hæld dejen i den smurte form. Bag kagen i 1 time, til den er fast.
Sluk for ovnen, og sæt ovndøren på klem. Lad kagen afkøle i ovnen. Sæt herefter kagen i køleskabet i 3 timer.
Flæk granatæblet, og pil kernerne ud. Sigt kakao over kagen, og pynt med granatæblekerner.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk