Chokoladekage med ricotta

26. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

En let chokoladekage med ricotta og granatæble, som man med god samvittighed kan snuppe et stykke af om eftermiddagen eller til aftenkaffen.

Bemærk
Afkøling: 3-4 timer.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 150°. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv skallen af appelsinen fint.
Hæld vaniljekorn, ricotta, honning og appelsinskal i en skål. Pisk det sammen til en blød creme i 3 minutter.
Pisk æggene i 1 ad gangen. Hak chokoladen fint, og vend den i dejen.
Hæld dejen i den smurte form. Bag kagen i 1 time, til den er fast.
Sluk for ovnen, og sæt ovndøren på klem. Lad kagen afkøle i ovnen. Sæt herefter kagen i køleskabet i 3 timer.
Flæk granatæblet, og pil kernerne ud. Sigt kakao over kagen, og pynt med granatæblekerner.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar