Chokoladekage med rabarberskum og jordbær
3. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lars Ranek
Chokolade, rabarber og jordbær – så bliver det ikke meget bedre. I denne drøm af en opskrift forenes disse elementer på fineste vis i en chokoladekage med rabarberskum og friske jordbær på toppen.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 22 cm i diameter
Sådan gør du
Hak chokoladen groft. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud – gem vaniljebælgen til rabarberskummet!
Blend chokolade, vaniljekorn, nødder og mel let i en blender – endelig ikke for fint blendet!
Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne helt stive med sukkeret. Rør farin godt med æggeblommerne.
Smelt smørret, og rør det i. Tilsæt chokolade-nøddeblandingen, og rør godt. Vend hviderne forsigtigt i.
Smør formen, og spænd et stykke bagepapir fast i bunden. Hæld dejen i, og bag kagen i 40-50 minutter i en 155° varm ovn. Lad den afkøle helt.
Skær rabarberne i 2 cm store stykker, og fordel dem i et ovnfast fad foret med bagepapir. Drys med sukker og kartoffelmel.
Læg vaniljebælgen (fra kagen) ved, og bag rabarberne i 30 minutter i en 175° opvarmet ovn. Afkøl helt.
Fjern vaniljebælgen, og rør rabarberne sammen til en ensartet masse. Pisk fløden til skum, og vend rabarbermassen i.
Fordel rabarberskummet over den afkølede kage, og pynt med jordbær og høvlet chokolade.
Tip!
Rabarberne og kagen kan bages op til to dage før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem chokoladekage med glasur