Chokoladekage med popcorn, peanuts og karamel

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Er du vild med chokolade, vil du elske denne konfektagtige kage med popcorn, peanuts og karamel, som kombinerer det søde med det salte på bedste vis.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°, og beklæd springformen med bagepapir.
Smelt smør, chokolade og de 2 slags sukker sammen ved svag varme i en gryde. Hæld den smeltede blanding over i en skål, og rør den sammen med mel og salt. Rør æggene i dejen 1 ad gangen.
Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter. Afkøl kagen.
Opvarm fløde og honning i en gryde, til det når kogepunktet, og honningen er smeltet. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad.
Hæld den varme fløde over chokoladen lidt ad gangen, og rør i massen med en dejskraber, til ganachen bliver blank, glat og smørbar. Smør ganachen på toppen af den afkølede kage, og sæt herefter kagen på køl i mindst 3 timer.
Hæld fløde, flormelis og sirup i en tykbundet gryde, og bring det langsomt i kog under omrøring. Lad det småkoge, til konsistensen er som sauce. Tilsæt smør og salt, og rør i saucen, til den er jævn og glat.
Fordel popcorn og peanuts over kagen, og dryp ca. halvdelen af den lune karamelsauce over kagen til sidst. Servér straks.

Tip!

Opbevar den resterende karamelsauce på køl i et glas med låg. Den bliver tyk og smørbar og kan fx bruges som fyld i kager eller mellem 2 kiks, oven på vaniljeis eller som topping på havregrød sammen med små æbletern og hakkede mandler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar