Chokoladekage med pistaciecreme
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
En god chokoladekage går man aldrig fejl af. Denne kage bages i en lille springform og er ikke så tung, men har en dejlig smag af chokolade. Servér den med en blød pistaciecreme for at gøre det ekstra festligt.
Bemærk
Bagetid: 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 20 cm i diameter
Sådan gør du
Smør springformen med smør, og drys den med et tyndt lag sukker. Tænd ovnen på 175º.
Smelt smørret i en kasserolle ved svag varme. Pisk smeltet smør og sukker sammen i en skål til en ensartet masse med et piskeris eller en elpisker.
Bland hvedemel, bagepulver og kakao sammen i en anden skål, sigt det ned i dejen, og pisk, til du får en jævn dej uden klumper.
Hak chokoladen, læg den i en varmefast skål, og placer skålen over en gryde med lidt kogende vand i bunden. Undgå, at der kommer vand eller damp i chokoladen, mens den smelter. Rør den smeltede chokolade igennem med en ske. Hæld chokoladen i dejen under omrøring.
Tilsæt æggene 1 ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg med et piskeris.
Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter. Tjek med et tyndt grillspyd el.lign., at den er gennembagt – der må ikke hænge våd dej ved, når du prikker med grillspyddet i midten af kagen. Lad kagen køle helt af på en bagerist, før du tager den ud af springformen.
Hak pistacienødderne. Riv skallen af appelsinen. Rør mascarpone og græsk yoghurt sammen med de hakkede pistacienødder, flormelis og appelsinskal. Hvis du gerne vil have en let grønlig creme, der matcher pistacienødderne, kan du røre 1 dråbe grøn konditorfarve i.
Hak pistacienødderne groft. Drys et tyndt lag kakao over kagen gennem en sigte, og drys derefter med pistacienødder. Servér kagen med kold pistaciecreme til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk