Chokoladekage med peach melba
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En lækker svampet chokoladekage med bløde ferskner og friske hindbær – så er fredagshyggen hjemme!
Bemærk
Tid: 20 minutter + afkøling.
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 190°. Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og smør kanterne med lidt smør.
Pisk æg og rørsukker hvidt med en elpisker. Bland hvedemel, bagepulver, kakao og salt sammen, sigt det i æggemassen, og vend godt rundt. Riv appelsinskallen fint, og rør det i dejen. Rør til sidst det let afkølede smeltede smør i dejen.
Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter. Kagen skal virke lidt ubagt, når du tager den ud, det er meningen. Lad kagen køle helt af.
Skru ovnvarmen op til 230°. Skær fersknerne i store både, og læg dem tæt sammen i et smurt ovnfast fad.
Rør smør, brun farin og rom sammen i en lille gryde, og varm op ved middel varme, til det hele er smeltet godt sammen. Rør i gryden undervejs.
Hæld romlagen over fersknerne, og sæt fadet øverst i ovnen i 10 minutter.
Skær kagen ud, og lav portionsanretninger med et stykke kage, romglaserede ferskner og friske hindbær. Servér med en kugle vaniljeis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk