Chokoladekage med orangesmag
3. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lars Ranek
Er du vild med chokolade, vil du elske denne konfektagtige kage med orangesmag, der smelter på tungen. Opskriften er nem at følge, så alle kan være med.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Hak chokoladen groft, og smelt den sammen med smørret over et vandbad. Rør jævnligt, så du får en ensartet masse.
Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne med ⅕ af sukkeret, til det er skummende.
Rør den smeltede chokolade-smør-blanding i. Vend mandelmelet med kakao, og rør det i blandingen sammen med marmelade og piskefløde.
Pisk hviderne næsten stive. Tilsæt det sidste sukker, og pisk dem helt stive.
Vend forsigtigt hviderne i dejen, og hæld den i en smurt form drysset med sukker. Bag kagen midt i en 175° varm ovn i 40-50 minutter.
Afkøl kagen i 5 minutter. Løsn den fra formen, og riv chokolade over. Servér den lun eller stuetempereret,
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk