Chokoladekage med orangesmag

3. august 2018 af .

Foto: Lars Ranek

Er du vild med chokolade, vil du elske denne konfektagtige kage med orangesmag, der smelter på tungen. Opskriften er nem at følge, så alle kan være med.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Hak chokoladen groft, og smelt den sammen med smørret over et vandbad. Rør jævnligt, så du får en ensartet masse.
Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne med ⅕ af sukkeret, til det er skummende.
Rør den smeltede chokolade-smør-blanding i. Vend mandelmelet med kakao, og rør det i blandingen sammen med marmelade og piskefløde.
Pisk hviderne næsten stive. Tilsæt det sidste sukker, og pisk dem helt stive.
Vend forsigtigt hviderne i dejen, og hæld den i en smurt form drysset med sukker. Bag kagen midt i en 175° varm ovn i 40-50 minutter.
Afkøl kagen i 5 minutter. Løsn den fra formen, og riv chokolade over. Servér den lun eller stuetempereret,

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar