Chokoladekage med Nutellacreme

Glæd dig til at sætte tænderne i den luftige kagebund og den søde Nutellacreme. Kagen er nem at bage og et hit til både fødselsdagen, eller når kollegaerne på kontoret skal forkæles.

Chokoladekage med Nutellacreme
0-30 min.

(0)

19. oktober 2023 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Helena Priem
Bemærk:Afkøling: Mindst 1 time (gerne længere)

Ingredienser

personer

Chokoladekage

æg
2
kærnemælk
1½ dl
solsikkeolie
0,80 dl
sukker
225 g
hvedemel
150 g
rent kakaopulver
25 g
bagepulver
½ tsk.
natron
½ tsk.
salt
¼ tsk.
friskbrygget kaffe
1 dl

Nutellacreme

blødt smør
150 g
flormelis
150 g
chokoladesmørepålæg (f.eks. Nutella)
2 spsk.
salt
1 knsp.

Til servering

mørk chokolade
25 g

Udstyr

  • 1 bageform, 28 x 18 cm

Sådan gør du

Chokoladekage

Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i formen. Pisk æg, kærnemælk og olie sammen i en skål.
Bland sukker, hvedemel, kakao, bagepulver, natron og salt i en anden skål, og sigt det i dejen. Tilsæt kaffe, og rør dejen sammen, til den er ensartet.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 22-25 minutter, til den er gennembagt. Afkøl den helt på en rist.

Nutellacreme

Pisk smør og flormelis godt sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt Nutella og salt, og pisk videre, til cremen er let og luftig.

Servering

Fyld Nutellacremen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud i små toppe oven på kagen. Pynt med grofthakket mørk chokolade. Sæt kagen på køl i mindst 1 time før servering, så cremen sætter sig.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'