Chokoladekage med Nutellacreme
Glæd dig til at sætte tænderne i den luftige kagebund og den søde Nutellacreme. Kagen er nem at bage og et hit til både fødselsdagen, eller når kollegaerne på kontoret skal forkæles.

0-30 min.
(0)
19. oktober 2023 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Helena Priem
Bemærk:Afkøling: Mindst 1 time (gerne længere)
Ingredienser
personer
Chokoladekage
- æg
- 2
- kærnemælk
- 1½ dl
- solsikkeolie
- 0,80 dl
- sukker
- 225 g
- hvedemel
- 150 g
- rent kakaopulver
- 25 g
- bagepulver
- ½ tsk.
- natron
- ½ tsk.
- salt
- ¼ tsk.
- friskbrygget kaffe
- 1 dl
Nutellacreme
- blødt smør
- 150 g
- flormelis
- 150 g
- chokoladesmørepålæg (f.eks. Nutella)
- 2 spsk.
- salt
- 1 knsp.
Til servering
- mørk chokolade
- 25 g
Udstyr
- 1 bageform, 28 x 18 cm
Sådan gør du
Chokoladekage
Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i formen. Pisk æg, kærnemælk og olie sammen i en skål.
Bland sukker, hvedemel, kakao, bagepulver, natron og salt i en anden skål, og sigt det i dejen. Tilsæt kaffe, og rør dejen sammen, til den er ensartet.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 22-25 minutter, til den er gennembagt. Afkøl den helt på en rist.
Nutellacreme
Pisk smør og flormelis godt sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt Nutella og salt, og pisk videre, til cremen er let og luftig.
Servering
Fyld Nutellacremen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud i små toppe oven på kagen. Pynt med grofthakket mørk chokolade. Sæt kagen på køl i mindst 1 time før servering, så cremen sætter sig.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner