Chokoladekage med nødder og mandler
10. august 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
En lækker chokoladekage uden mel. Til gengæld indeholder den masser af valnødder, mandler og selvfølgelig chokolade. Servér med en kop god kaffe eller te til.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 190°. Beklæd springformen med bagepapir. Smut mandlerne.
Hæld mandler og valnødder i en foodprocessor, og hak dem til fint mel. Hak chokoladen groft, og kom den i foodprocessoren sammen med kakaopulver og vaniljeessens. Kør foodprocessoren i ca. 30 sekunder.
Hæld blandingen i en skål. Kom smør og sukker i foodprocessoren, og kør det til en luftig masse.
Del æggene i blommer og hvider, og tilsæt 1 æggeblomme ad gangen i smørmassen – kør foodprocessoren efter hver ny æggeblomme.
Hæld smørblandingen over i skålen med nøddeblandingen, og rør det forsigtigt sammen med en træske.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en ren skål, og vend dem i dejen. Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i ca. 50 minutter.
Afkøl, og pynt med kakao og pistacienødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på kage i kop
Powered by Froala Editor