Chokoladekage med nødder og mandler

10. august 2018 af .

Foto: Columbus Leth

En lækker chokoladekage uden mel. Til gengæld indeholder den masser af valnødder, mandler og selvfølgelig chokolade. Servér med en kop god kaffe eller te til.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 190°. Beklæd springformen med bagepapir. Smut mandlerne.
Hæld mandler og valnødder i en foodprocessor, og hak dem til fint mel. Hak chokoladen groft, og kom den i foodprocessoren sammen med kakaopulver og vaniljeessens. Kør foodprocessoren i ca. 30 sekunder.
Hæld blandingen i en skål. Kom smør og sukker i foodprocessoren, og kør det til en luftig masse.
Del æggene i blommer og hvider, og tilsæt 1 æggeblomme ad gangen i smørmassen – kør foodprocessoren efter hver ny æggeblomme.
Hæld smørblandingen over i skålen med nøddeblandingen, og rør det forsigtigt sammen med en træske.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en ren skål, og vend dem i dejen. Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i ca. 50 minutter.
Afkøl, og pynt med kakao og pistacienødder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar