Chokoladekage med marineret ananas og flødeskum

Bag gerne chokoladekagen dagen før, så den kan nå at sætte sig, og chokoladesmagen træde tydeligere frem.

Chokoladekage med marineret ananas og flødeskum
0-30 min.

(0)

4. maj 2022 af Pernille SkjødtFoto: Columbus Leth
Bemærk:Køletid, chokoladekage: 5-6 timer

Ingredienser

personer

Chokoladekage

mørk chokolade
200 g
smør
125 g
æg
4
sukker
175 g

Marineret ananas

ananasser
1
vaniljesukker
1 tsk.
brun farin eller muscovadosukker
3 spsk.
rom
4 spsk.
limesaft
1 spsk.

Til servering

piskefløde
2 dl
frisk mynte
½ bundter

Udstyr

  • 1 springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Chokoladekage

Tænd ovnen på 185°. Hak chokoladen groft. Skær smørret i tern.
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad eller forsigtigt i en gryde. Afkøl let.
Pisk æg og sukker sammen med en elpisker i en skål, til det er let og luftigt. Vend æggesnapsen i chokolademassen med en dejskraber.
Hæld dejen i en smurt springform, og bag den i ovnen i ca. 25 minutter. Den skal være blød i midten ligesom en brownie. Afkøl på en bagerist. Sæt kagen på køl i 5-6 timer eller til dagen efter.

Marineret ananas

Skær skrællen af ananassen, og skær frugtkødet i grove stykker.
Rør vaniljesukker sammen med farin, rom og limesaft i en skål. Hæld det over ananasstykkerne, og lad dem trække i mindst 1 time.

Servering

Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål.
Servér chokoladekagen med flødeskum og marineret ananas toppet med lidt mynte.

Tip!

Byt gerne flødeskum ud med vaniljeis – det smager også skønt.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'