Chokoladekage med marineret ananas og flødeskum
Bag gerne chokoladekagen dagen før, så den kan nå at sætte sig, og chokoladesmagen træde tydeligere frem.

0-30 min.
(0)
4. maj 2022 af Pernille SkjødtFoto: Columbus Leth
Bemærk:Køletid, chokoladekage: 5-6 timer
Ingredienser
personer
Chokoladekage
- mørk chokolade
- 200 g
- smør
- 125 g
- æg
- 4
- sukker
- 175 g
Marineret ananas
- ananasser
- 1
- vaniljesukker
- 1 tsk.
- brun farin eller muscovadosukker
- 3 spsk.
- rom
- 4 spsk.
- limesaft
- 1 spsk.
Til servering
- piskefløde
- 2 dl
- frisk mynte
- ½ bundter
Udstyr
- 1 springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Chokoladekage
Tænd ovnen på 185°. Hak chokoladen groft. Skær smørret i tern.
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad eller forsigtigt i en gryde. Afkøl let.
Pisk æg og sukker sammen med en elpisker i en skål, til det er let og luftigt. Vend æggesnapsen i chokolademassen med en dejskraber.
Hæld dejen i en smurt springform, og bag den i ovnen i ca. 25 minutter. Den skal være blød i midten ligesom en brownie. Afkøl på en bagerist. Sæt kagen på køl i 5-6 timer eller til dagen efter.
Marineret ananas
Skær skrællen af ananassen, og skær frugtkødet i grove stykker.
Rør vaniljesukker sammen med farin, rom og limesaft i en skål. Hæld det over ananasstykkerne, og lad dem trække i mindst 1 time.
Servering
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål.
Servér chokoladekagen med flødeskum og marineret ananas toppet med lidt mynte.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner