Chokoladekage med marineret ananas og flødeskum
4. maj 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Bag gerne chokoladekagen dagen før, så den kan nå at sætte sig, og chokoladesmagen træde tydeligere frem.
Bemærk
Køletid, chokoladekage: 5-6 timer
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 185°. Hak chokoladen groft. Skær smørret i tern.
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad eller forsigtigt i en gryde. Afkøl let.
Pisk æg og sukker sammen med en elpisker i en skål, til det er let og luftigt. Vend æggesnapsen i chokolademassen med en dejskraber.
Hæld dejen i en smurt springform, og bag den i ovnen i ca. 25 minutter. Den skal være blød i midten ligesom en brownie. Afkøl på en bagerist. Sæt kagen på køl i 5-6 timer eller til dagen efter.
Skær skrællen af ananassen, og skær frugtkødet i grove stykker.
Rør vaniljesukker sammen med farin, rom og limesaft i en skål. Hæld det over ananasstykkerne, og lad dem trække i mindst 1 time.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål.
Servér chokoladekagen med flødeskum og marineret ananas toppet med lidt mynte.
Tip!
Byt gerne flødeskum ud med vaniljeis – det smager også skønt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk