Chokoladekage med marineret ananas og flødeskum

4. maj 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Bag gerne chokoladekagen dagen før, så den kan nå at sætte sig, og chokoladesmagen træde tydeligere frem.

Bemærk
Køletid, chokoladekage: 5-6 timer

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 185°. Hak chokoladen groft. Skær smørret i tern.
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad eller forsigtigt i en gryde. Afkøl let.
Pisk æg og sukker sammen med en elpisker i en skål, til det er let og luftigt. Vend æggesnapsen i chokolademassen med en dejskraber.
Hæld dejen i en smurt springform, og bag den i ovnen i ca. 25 minutter. Den skal være blød i midten ligesom en brownie. Afkøl på en bagerist. Sæt kagen på køl i 5-6 timer eller til dagen efter.
Skær skrællen af ananassen, og skær frugtkødet i grove stykker.
Rør vaniljesukker sammen med farin, rom og limesaft i en skål. Hæld det over ananasstykkerne, og lad dem trække i mindst 1 time.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål.
Servér chokoladekagen med flødeskum og marineret ananas toppet med lidt mynte.

Tip!

Byt gerne flødeskum ud med vaniljeis – det smager også skønt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar