Chokoladekage med kokos-kaffe-glasur

26. januar 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Selvom chokoladekagen er både uimodståelig og saftig, indeholder den slet ikke chokolade. Til gengæld byder den på et tykt lag lækker glasur bestående af bl.a. kokos og kaffe.

Ingredienser

Udstyr

1 bageform, 33 x 23 cm.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i formen.
Pisk æg, kærnemælk og olie sammen i en skål. Bland hvedemel, sukker, kakao, vaniljesukker, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål, og sigt det i æggemassen.
Bryg en kop kaffe, og rør den i dejen, til den er jævn og ensartet. Dejen er tynd, men det er meningen.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 25 minutter, til den er gennembagt og giver efter ved et let tryk på overfladen. Afkøl kagen på en bagerist i 10 minutter.
Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Tilsæt alle de øvrige ingredienser, og rør glasuren sammen, til den er ensartet.
Smør kokos-kaffe-glasuren ud på den let afkølede kage i et jævnt lag. Sæt kagen på køl et par timer før servering, og indtil glasuren har sat sig – den kan også sagtens stå på køl til næste dag.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar