Chokoladekage med kokos-kaffe-glasur
26. januar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Selvom chokoladekagen er både uimodståelig og saftig, indeholder den slet ikke chokolade. Til gengæld byder den på et tykt lag lækker glasur bestående af bl.a. kokos og kaffe.
Ingredienser
Udstyr
1 bageform, 33 x 23 cm.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i formen.
Pisk æg, kærnemælk og olie sammen i en skål. Bland hvedemel, sukker, kakao, vaniljesukker, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål, og sigt det i æggemassen.
Bryg en kop kaffe, og rør den i dejen, til den er jævn og ensartet. Dejen er tynd, men det er meningen.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 25 minutter, til den er gennembagt og giver efter ved et let tryk på overfladen. Afkøl kagen på en bagerist i 10 minutter.
Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Tilsæt alle de øvrige ingredienser, og rør glasuren sammen, til den er ensartet.
Smør kokos-kaffe-glasuren ud på den let afkølede kage i et jævnt lag. Sæt kagen på køl et par timer før servering, og indtil glasuren har sat sig – den kan også sagtens stå på køl til næste dag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk