Chokoladekage med Kahlúacreme
8. marts 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Når nytårsaften står før døren, må der gerne komme nogle procenter i både kagen og glassene. Find flasken med Kahlúa frem fra skabet, og giv din kagecreme en intens smag af kaffe.
Bemærk
Køletid, creme: Mindst 6 timer.
Ingredienser
Udstyr
Springform, ca. 25 cm i diameter
Sådan gør du
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.
Hak chokoladen, og læg den i en skål. Varm fløde og Kahlúa op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld flødeblandingen over chokoladen, og rør rundt, indtil chokoladen er helt smeltet.
Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i cremen. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 6 timer.
Tænd ovnen på 175°. Blend hasselnødderne fint i en blender.
Hak chokoladen groft, og tilsæt chokolade, kakao, smør og sukker i blenderen. Blend ingredienserne sammen.
Del æggene i hvider og blommer. Tilsæt blommerne i blenderen, og blend dejen sammen.
Pisk hviderne faste og luftige med en elpisker i en skål. Vend forsigtigt dejen og hviderne sammen med en dejskraber.
Fordel dejen i en springform med bagepapir, ca. 25 cm i diameter. Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter, og lad den køle af.
Pisk cremen til fast skum med en elpisker. Fyld cremen i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt små toppe på kagen.
Pynt kagen med chokoladeperler og guldstøv.
Tip!
Er du vild med Baileys? Så kan du variere kagen ved at vende Baileys i kagecremen i stedet for Kahlúa.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk