Chokoladekage med Kahlúacreme

8. marts 2022 af .

Foto: Peter Kam

Når nytårsaften står før døren, må der gerne komme nogle procenter i både kagen og glassene. Find flasken med Kahlúa frem fra skabet, og giv din kagecreme en intens smag af kaffe.

Bemærk
Køletid, creme: Mindst 6 timer.

Ingredienser

Udstyr

Springform, ca. 25 cm i diameter

Sådan gør du

Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.
Hak chokoladen, og læg den i en skål. Varm fløde og Kahlúa op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld flødeblandingen over chokoladen, og rør rundt, indtil chokoladen er helt smeltet.
Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i cremen. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 6 timer.
Tænd ovnen på 175°. Blend hasselnødderne fint i en blender.
Hak chokoladen groft, og tilsæt chokolade, kakao, smør og sukker i blenderen. Blend ingredienserne sammen.
Del æggene i hvider og blommer. Tilsæt blommerne i blenderen, og blend dejen sammen.
Pisk hviderne faste og luftige med en elpisker i en skål. Vend forsigtigt dejen og hviderne sammen med en dejskraber.
Fordel dejen i en springform med bagepapir, ca. 25 cm i diameter. Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter, og lad den køle af.
Pisk cremen til fast skum med en elpisker. Fyld cremen i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt små toppe på kagen.
Pynt kagen med chokoladeperler og guldstøv.

Tip!

Er du vild med Baileys? Så kan du variere kagen ved at vende Baileys i kagecremen i stedet for Kahlúa.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar