Chokoladekage med kaffesmørcreme
6. marts 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Sød kaffesmørcreme og ristede nøddeflager pynter oven på den velsmagende kakaokage, der er særligt velegnet til uddeling i skoleklassen eller på kontoret.
Ingredienser
Udstyr
en firkantet bageform, 30 x 20 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°, og læg bagepapir i formen.
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt kærnemælk og olie, og rør godt rundt med et almindeligt piskeris (ikke elpisker),indtil dejen er helt glat og uden klumper.
Fordel dejen i formen, glat overfladen med bagsiden af en ske, og bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter. Sæt formen til afkøling på en rist.
Pisk den kolde kaffe sammen med smør, flormelis og salt til en tyk smørcreme.
Smør kaffesmørcreme ud på den helt afkølede kage i et jævnt lag. Drys med hasselnøddeflager og flagesalt. Skær kagen i pæne firkanter, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk