Chokoladekage med kaffe og hasselnødder
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Chokoladekage med en skøn smag af kaffe og hasselnødder.
Bemærk
Ovntid: Ca. 45 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175º. Beklæd springformen med bagepapir.
Kom smør, chokolade og kaffe i en varmefast skål, og smelt det forsigtigt over vandbad (placer skålen over en lille gryde med kogende vand i bunden). Tilsæt sukker, og rør, til sukkeret er opløst.
Bland mel, bagepulver og kakao, og rør det sammen med chokolademassen. Rør æggene i 1 ad gangen. Vend hakkede nødder i dejen.
Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i 40-45 minutter. Læg evt. et stykke alufolie over den, hvis den begynder at blive for mørk.
Tjek, at kagen er gennembagt, inden du tager den ud af ovnen – den må dog gerne være lidt fugtig i midten.
Lad kagen blive helt kold, før du tager den ud af formen. Læg en julestencil på kagen, og drys flormelis over den gennem en sigte.
Tip!
Hvis du vil dekorere kagen med et knejsende rensdyr som vist på billedet, kan du tegne julefigurer af fra små julekageforme og klippe dem ud af papir eller plastik.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk