Chokoladekage med jordskokker
6. marts 2023
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Det lyder måske lidt mystisk med jordskokker i chokoladekage, men når først du smager en mundfuld, giver det rigtig god mening.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skræl jordskokkerne, og riv dem fint.
Pisk olie og sukker godt sammen med en elpisker i en skål. Pisk æggene i, ét ad gangen. Tilsæt kakao, og pisk godt. Tilsæt jordskokker og salt, og rør sammen til en ensartet masse.
Sigt mel og bagepulver i dejen. Smelt chokoladen, og bland den i dejen.
Hæld dejen i en lille smurt bradepande, og bag den i ovnen i ca. 25 minutter. Tjek med en strikkepind eller kødnål, om kagen er færdigbagt – der må ikke hænge rå dej på.
Afkøl kagen let, skær den i pæne stykker, og drys med lidt flormelis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk