Chokoladekage med jordskokker

6. marts 2023 af .

Foto: Betina Hastoft

Det lyder måske lidt mystisk med jordskokker i chokoladekage, men når først du smager en mundfuld, giver det rigtig god mening.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Skræl jordskokkerne, og riv dem fint.
Pisk olie og sukker godt sammen med en elpisker i en skål. Pisk æggene i, ét ad gangen. Tilsæt kakao, og pisk godt. Tilsæt jordskokker og salt, og rør sammen til en ensartet masse.
Sigt mel og bagepulver i dejen. Smelt chokoladen, og bland den i dejen.
Hæld dejen i en lille smurt bradepande, og bag den i ovnen i ca. 25 minutter. Tjek med en strikkepind eller kødnål, om kagen er færdigbagt – der må ikke hænge rå dej på.
Afkøl kagen let, skær den i pæne stykker, og drys med lidt flormelis.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar