Chokoladekage med hindbærskum og friske bær
1. august 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Chokoladekage med hindbærskum og friske sommerbær er en lækker og velsmagende kage. Den tager ingen tid at lave, og hindbærskummet er prikken over i’et.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Beklæd bunden af formen med bagepapir, og smør kanterne med lidt smør.
Smelt smørret, og afkøl det let.
Flæk vaniljestang, og skrab kornene ud. Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen i 2-3 minutter med en elpisker. Rør kakao, mel og salt i med en ske. Rør det afkølede, smeltede smør i dejen. Hak chokoladen groft, og vend den i.
Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. Lad kagen køle af i formen, og sæt den i køleskabet i mindst 3 timer.
Placér en sigte over en skål, og mos hindbærrene med en gaffel gennem sigten, så saften ender i skålen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk fløde, flormelis, vaniljekorn og hindbærsaft til blødt skum med en elpisker.
Anret kagen på et fad, og fordel hindbærskum på toppen. Pynt med bær, frysetørrede hindbær og evt. skovsyre.
Tip!
Bag gerne kagen dagen før, du vil servere den, og sæt den på køl. Så har kagen den helt rigtige konsistens, når den skal serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk