Chokoladekage med dadler og banan
23. juni 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
En chokoladekage kan sagtens være en rigtig basse uden en masse smør og sukker. Her består dejen af dadler og banan. Frygt ej, begge dele tilføjer rigeligt med sødme, og INGEN går skuffede hjem.
Ingredienser
Udstyr
1 bradepande, 15-20 cm
Sådan gør du
Læg dadler, bananer og kakaopulver i en foodprocessor eller multihakker, og findel.
Pisk kokosolie og honning let og cremet. Tilsæt æg, og pisk, til massen er luftig og skummende.
Rør banan-dadel-massen i, og vend dernæst sigtet hvedemel samt bagepulver i.
Kom dejen i en smurt bradepande. Bag kagen i 25 minutter ved 200°, og afkøl.
Pynt med mandel- eller hasselnøddeflager, drys med lidt flormelis, og skær i passende stykker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk chokoladekage-opskrift.