Chokoladekage med cognac, flødeskum og hindbær
11. maj 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Chokoladekage med et tvist. Når du tager kagen ud af ovnen, falder den sammen på midten. Fyld fordybningen med letpisket flødeskum og friske bær.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i bunden af formen. Smør kanten med lidt smør, og drys med sukker. Bank formen let, så overskydende sukker drysser af.
Hak chokoladen, og smelt chokolade og smør sammen i en gryde ved lav varme.
Pisk hele æg, æggeblommer og 150 g sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt den smeltede chokoladeblanding og cognac, og vend sammen.
Pisk æggehvider let stive med en elpisker i en anden skål, tilsæt de sidste 100 g sukker lidt ad gangen, og pisk videre, til æggehviderne er helt stive. Vend æggehviderne forsigtigt i dejen med en dejskraber, så dejen bliver luftig.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. Kagen får en sprød overflade, men synker sammen på midten – det er meningen. Afkøl på en bagerist.
Hæld fløde, cognac og flormelis i en skål, og pisk det til skum med en elpisker.
Anret kagen på et fad. Fordel flødeskummet i fordybningen på kagen, og top med friske hindbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk