Chokoladekage med chokoladecreme
26. april 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Elsker du chokolade, er det her kagen for dig. Under den bløde chokoladecreme gemmer sig nemlig en fyldig chokoladebund med nødder. Med så meget chokolade i samme mundfuld kan chokoladeelskeren ikke andet end blive glad.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 25 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Blend hasselnødderne fint i en blender.
Hak chokoladen groft, og tilsæt chokolade, kakao, smør og sukker i blenderen. Blend ingredienserne sammen.
Del æggene i hvider og blommer. Tilsæt blommerne i blenderen, og blend dejen sammen.
Pisk hviderne faste og luftige med en elpisker i en skål. Vend forsigtigt dejen og hviderne sammen.
Fordel dejen i en springform med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter, og lad den køle af i formen på en bagerist.
Pisk smørret lyst og luftigt med en elpisker. Pisk flødeost, flormelis og kakao sammen med smørret i skålen.
Skyl appelsinen, og riv skallen fint. Tilsæt appelsinskal- og saft i frostingen, og fordel den over kagen, gerne i en sprøjtepose med tyl.
Pil granatæblekernerne, og drys dem over kagen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk