Chokoladekage med appelsinsmag
2. april 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Giv en klassisk intens chokoladekage et tvist ved at tilføje smag af appelsin og en dekorativ spiselig fuglerede på toppen. Kagen pryder fint på fx påskebordet, men pynten kan varieres i det uendelige!
Bemærk
Hviletid: 6 timer.
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 25 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Smelt forsigtigt chokolade, smør og sukker i en gryde. Tag det af varmen, og lad blandingen køle lidt af.
Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommer, bagepulver og salt i chokoladeblandingen i gryden, til dejen er jævn.
Pisk hviderne stive i en skål, og vend dem forsigtigt i dejen med en dejskraber, til dejen er glat og ensartet.
Smør springformen, og drys med kakaopulver, så hele formen er dækket. Fordel dejen i formen, og bag den i ovnen i ca. 30 minutter, til kagen er netop gennembagt (tjek med tandstikker eller kniv).
Lad kagen køle af, og sæt den herefter på køl i mindst 6 timer, gerne natten over.
Læg Orangegrene i en krans på kagen, så de danner en rede, og fordel påskeæggene ovenpå.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk