Chokoladeistrøfler med lakrids
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Chokoladeisen er en klassisk parfaitis, hvor cremen i modsætning til almindelig is ikke varmes op. Den laves altid med piskede æggeblommer og flødeskum.
Bemærk
Frysetid: 5-6 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak chokoladen groft, og smelt den forsigtigt over vandbad.
Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende med en elpisker. Pisk fløden til blødt skum.
Vend flødeskummet i æggemassen, og vend derefter forsigtigt den smeltede chokolade lidt hurtigt i iscremen.
Kom isen i en plastikbeholder, og sæt den i fryseren i ca. 4-5 timer, til isen er frossen.
Lav kugler af isen med en isske, og læg dem på et fad beklædt med bagepapir. Sæt fadet med iskugler i fryseren i ca. 1 time, til iskuglerne er helt hårde.
Hæld lakridspulveret i en dyb tallerken, og rul iskuglerne i lakridspulveret, så de er helt dækket. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk