Chokoladeistrøfler med lakrids

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Chokoladeisen er en klassisk parfaitis, hvor cremen i modsætning til almindelig is ikke varmes op. Den laves altid med piskede æggeblommer og flødeskum.

Bemærk
Frysetid: 5-6 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak chokoladen groft, og smelt den forsigtigt over vandbad.
Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende med en elpisker. Pisk fløden til blødt skum.
Vend flødeskummet i æggemassen, og vend derefter forsigtigt den smeltede chokolade lidt hurtigt i iscremen.
Kom isen i en plastikbeholder, og sæt den i fryseren i ca. 4-5 timer, til isen er frossen.
Lav kugler af isen med en isske, og læg dem på et fad beklædt med bagepapir. Sæt fadet med iskugler i fryseren i ca. 1 time, til iskuglerne er helt hårde.
Hæld lakridspulveret i en dyb tallerken, og rul iskuglerne i lakridspulveret, så de er helt dækket. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar