Chokoladeislagkage med karamelsauce og Snickers
1. februar 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Denne overdådige chokoladeislagkage er et sikkert hit hos enhver chokoladeelsker. Cremet chokoladeis og peanut-marengs-bunde toppes med peanuts, karamelsauce og Snickers. Mums!
Bemærk
Frysetid: I alt mindst 8 timer.
Ingredienser
Udstyr
to springforme, ca. 20 cm i diameter
lagkageplast
Sådan gør du
Pisk æggehvider stive med en elpisker, og tilsæt sukker lidt ad gangen. Pisk, til marengsen er blank og luftig. Hak peanuts groft, og rist dem på en tør pande. Hak chokolade groft, og vend chokolade og peanuts i marengsen med en dejskraber.
Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i bunden af springformene, og smør formenes kanter med lidt smør. Fordel marengsen ligeligt i formene, og bag dem i ovnen i 20 minutter. Stil formene på en rist, og lad marengsen køle af. Tag marengsbundene ud af formene. Læg dem i fryseren i mindst 1 time.
Rengør den ene springform, og sæt lagkageplast rundt langs indersiden af formen. Læg den ene frosne marengsbund ned i formen som bund.
Hak chokoladen fint, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Pisk æggeblommer, sukker og salt lyst og luftigt i en skål med en elpisker.
Pisk fløden til skum i en anden skål. Rør den smeltede chokolade sammen med æggeblommerne, og vend derefter flødeskummet i med en dejskraber til en jævn iscreme.
Fordel halvdelen af iscremen oven på marengsbunden i formen. Sæt den i fryseren i 1 time. Læg herefter den anden bund på efterfulgt af resten af iscremen. Glat overfladen, og sæt islagkagen i fryseren i mindst 6 timer eller gerne til næste dag.
Bring fløde, flormelis og sirup i kog i en gryde under omrøring. Lad det koge i 2-3 minutter, til konsistensen er som en tynd sauce. Tilsæt smør skåret i tern, og rør, til smørret er smeltet. Rør salt i. Hæld karamelsaucen på et glas, og lad den køle helt af.
Tag islagkagen ud af fryseren 10 minutter før servering. Pynt med karamelsauce, Snickers skåret i mindre stykker og peanuts. Stil resten af karamelsaucen frem på bordet, så man selv kan dryppe mere ud over sin portion.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på dulce de leche
Powered by Froala Editor