Chokoladeislagkage med hindbær

Den sprøde kiksebund af bastognekiks giver kagen en skøn smag, og med det bløde chokoladefyld og friske bær på toppen er kagen en drøm at sætte tænderne i.

Bemærk
Køletid: Natten over.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 25 cm i diameter

Sådan gør du

Blend kiksene til rasp i en foodprocessor. Smelt smør og honning i en gryde, og rør det i raspen.
Pres kiksemassen sammen i bunden af en springform, Ø 25 cm, og sæt bunden på køl.
Hak chokoladen, smelt den over et vandbad, og lad den afkøle i 5 minutter. Pisk fløden til skum.
Rør 1⁄3 af flødeskummet i den afkølede chokolade for at gøre den lind. Vend resten af piskefløden i chokolademassen, til de hvide striber forsvinder.
Hæld chokolademassen over den afkølede bund, og stil den i køleskabet til næste dag.
Frigør kagen fra formens sider med en lang, skarp kniv dyppet i koldt vand.
Skyl og tør hindbærrene. Pynt kagen med hindbær og et par klatter hindbærsyltetøj lige før servering. Servér kagen kold.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
13. juni 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar