Chokoladeislagkage med hindbær
13. juni 2019
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Den sprøde kiksebund af bastognekiks giver kagen en skøn smag, og med det bløde chokoladefyld og friske bær på toppen er kagen en drøm at sætte tænderne i.
Bemærk
Køletid: Natten over.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 25 cm i diameter
Sådan gør du
Blend kiksene til rasp i en foodprocessor. Smelt smør og honning i en gryde, og rør det i raspen.
Pres kiksemassen sammen i bunden af en springform, Ø 25 cm, og sæt bunden på køl.
Hak chokoladen, smelt den over et vandbad, og lad den afkøle i 5 minutter. Pisk fløden til skum.
Rør 1⁄3 af flødeskummet i den afkølede chokolade for at gøre den lind. Vend resten af piskefløden i chokolademassen, til de hvide striber forsvinder.
Hæld chokolademassen over den afkølede bund, og stil den i køleskabet til næste dag.
Frigør kagen fra formens sider med en lang, skarp kniv dyppet i koldt vand.
Skyl og tør hindbærrene. Pynt kagen med hindbær og et par klatter hindbærsyltetøj lige før servering. Servér kagen kold.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk