Chokoladeis med lakridssirup
29. august 2018
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
Under den sprøde chokoladeskal gemmer sig et fyld af dejlig mælkechokoladeis. Iskeglerne pyntes med lakridssirup, som komplimenterer den søde chokolade godt.
Bemærk
Frysetid: Mindst 6 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Klip 2 cirkler (20 cm i diameter) ud af bagepapir, og klip dem over på midten, så du har 4 halvcirkler. Form halvcirklerne til små kræmmerhuse, og klistr dem sammen med lidt tape. Sæt kræmmerhusene i små glas, så de står stabilt.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Pensl indersiden af kræmmerhusene med smeltet chokolade, og sæt dem forsigtigt i fryseren i glassene, mens du laver isen.
Knæk chokoladen i mindre stykker, og varm langsomt chokolade og fløde op i en gryde under omrøring, indtil chokoladen er smeltet.
Tag straks gryden af varmen, og rør sukker i. Tilsæt mælk, og blend massen med en stavblender. Køl ismassen ned, og kør den på en ismaskine.
Fordel isen i chokoladekræmmerhusene, og stil dem i fryseren støttet af de små glas natten over.
Sæt hver kegle på en tallerken med den flade side nedad, og fjern forsigtigt bagepapiret. Pynt keglerne med lakridssirup og evt. lidt lakridspulver eller -krymmel.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk