Chokoladehjerter med smeltende nougat
2. marts 2020
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Kender du en, der har en svaghed for den mørkeblå Ritter Sport, den med praline? Så kan du gøre vedkommende lykkelig ved at bage chokoladehjerter med smeltende nougat til ham eller hende. De små fine kager er nemlig propfyldt med selv samme chokolade.
Ingredienser
Udstyr
Muffinform med 14 hjerteformede huller eller 14 små kageforme
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°.
Bræk halvdelen af chokoladen i mindre stykker, og smelt den over vandbad. Tilsæt smør, og rør, til det smelter.
Pisk æg med sukker til en luftig creme. Vend mel med mandelmel og bagepulver. Sigt melblandingen i æggecremen, og tilsæt smeltet chokoladesmør.
Fordel dejen i ca. 14 små smurte forme, og sæt et stykke chokolade ned i toppen af hver kage (brug 100 g chokolade, så du har 100 g tilbage).
Bag kagerne i ovnen i 18-20 minutter. Tag dem ud, og sæt dem på en bagerist.
Læg et stykke chokolade på toppen af hver af de lune kager, så det smelter over kagerne.
Pynt evt. med gyldent pufsukker eller anden sukkerpynt. Servér lune.
Tip!
Har du ikke hjerteformede kageforme, kan du sagtens bage de nougatsmeltende kager i almindelige muffinforme eller andre små kageforme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk