Chokoladefondant med flydende midte

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Hvad er bedre end chokoladekage? Det er chokoladekage med et blødt og cremet indre, der smelter på tungen. Kagerne skal bages, umiddelbart før de skal serveres.

Bemærk
Afkøling, chokolademidte: 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

små engangsmuffinforme af aluminium

Sådan gør du

Hak chokoladen groft. Bring fløde og honning i kog i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og smelt chokoladen i fløden under omrøring. Tilsæt smør, og rør, til det smelter.
Sæt chokoladecremen i køleskabet i 2 timer.
Fordel den kolde chokoladecreme i små portioner (ca. 1 spsk.) på en tallerken beklædt med bagepapir. Sæt dem på køl, til de skal anvendes.
Tænd ovnen på 200°. Hak chokoladen groft, og smelt chokolade og smør sammen i en varmefast skål over vandbad.
Pisk æg og sukker sammen med en elpisker. Vend den smeltede chokolade-smør-blanding i dejen med en dejskraber. Vend sigtet mel i.
Smør muffinformene, og fyld dem halvt op med chokoladekagedej. Læg 1 kold portion chokoladecreme i hver form, og fordel resten af dejen ovenpå. Bag kagerne i ovnen i 7-8 minutter, og lad dem herefter køle af i formene i 5 minutter.
Vend forsigtigt kagerne ud af formene. Sigt flormelis over dem, og pynt med hindbær og blåbær. Servér kagerne, mens de er friskbagte og lune – hvis de bliver kolde, forsvinder den bløde midte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar