Chokoladecookies med pebermyntecreme og julestokke

6. december 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Giv de sammenlagte chokoladecookies et strejf af jul med et drys knuste julestokke. Det vil både store og små smile af!

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175° varmluft. Bland mel, sukker, vaniljesukker, kakao, natron, bagepulver og salt i en skål med en ske. Tilsæt smør, og pisk dejen sammen med en elpisker med dejkroge. Tilsæt ægget, og pisk igen, til dejen er ensartet.
Form dejen til ca. 36 kugler med hænderne – brug ca. 1 tsk. dej pr. kugle. Fordel dem med god afstand imellem på 3 bageplader med bagepapir.
Bag kagerne i ovnen i ca. 12 minutter, til de er flydt ud og ligner cookies. Afkøl dem helt på en bagerist.
Pisk smør, flormelis og vaniljesukker lyst i en skål med en elpisker. Tilsæt pebermynteessens, og pisk igen ved høj hastighed, til cremen er luftig.
Smag smørcremen til med lidt salt og evt. mere pebermynteessens. Læg cookiesene sammen 2 og 2 med en teskefuld smørcreme imellem.
Hak den hvide chokolade fint, og smelt den i en skål over vandbad eller i mikroovnen. Dryp striber af smeltet chokolade over de sammenlagte cookies, og drys med knuste julestokke.
Lad chokoladen sætte sig, og opbevar derefter kagerne i en lukket beholder på køl til servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar