Chokoladecheesecake med mørk kiksebund

31. januar 2022 af .

Foto: STINE CHRISTIANSEN

Dejlig cremet cheesecake med en knasende sprød kiksebund og et bjerg af chokoladelækkerier på toppen. Hvem vil have det første stykke?

Bemærk
Afkøling: Mindst 6½ time

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 20 cm. i diameter
Lagkageplast

Sådan gør du

Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og sæt et stykke lagkageplast fast langs springformens inderste kant.
Knus kiksene til fine krummer i en blender eller foodprocessor, og bland dem sammen med brun farin, kakao og salt. Smelt smørret i en gryde, og rør det i kikseblandingen.
Pres kikseblandingen ud i bunden af formen i et jævnt lag, og sæt den på køl i ½ time.
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter. Opvarm fløden i en gryde til lige under kogepunktet, og opløs husblassen i den varme fløde. Sæt det til side i 5 minutter.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljepulver lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt flødeost og den lune fløde, og pisk det forsigtigt sammen til en ensartet creme. Hak og smelt chokoladen i en skål over vandbad eller i mikroovnen. Rør den smeltede mælkechokolade i flødeostecremen.
Hæld flødeostecremen oven på kiksebunden, dæk kagen til, og sæt den på køl i mindst 6 timer, gerne natten over.
Fjern form og lagkageplast, og anret cheesecaken på et serveringsfad. Pynt kagen med Maltesers og KitKat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar