Chokoladecheesecake med mørk kiksebund
31. januar 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: STINE CHRISTIANSEN
Dejlig cremet cheesecake med en knasende sprød kiksebund og et bjerg af chokoladelækkerier på toppen. Hvem vil have det første stykke?
Bemærk
Afkøling: Mindst 6½ time
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 20 cm. i diameter
Lagkageplast
Sådan gør du
Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og sæt et stykke lagkageplast fast langs springformens inderste kant.
Knus kiksene til fine krummer i en blender eller foodprocessor, og bland dem sammen med brun farin, kakao og salt. Smelt smørret i en gryde, og rør det i kikseblandingen.
Pres kikseblandingen ud i bunden af formen i et jævnt lag, og sæt den på køl i ½ time.
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter. Opvarm fløden i en gryde til lige under kogepunktet, og opløs husblassen i den varme fløde. Sæt det til side i 5 minutter.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljepulver lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt flødeost og den lune fløde, og pisk det forsigtigt sammen til en ensartet creme. Hak og smelt chokoladen i en skål over vandbad eller i mikroovnen. Rør den smeltede mælkechokolade i flødeostecremen.
Hæld flødeostecremen oven på kiksebunden, dæk kagen til, og sæt den på køl i mindst 6 timer, gerne natten over.
Fjern form og lagkageplast, og anret cheesecaken på et serveringsfad. Pynt kagen med Maltesers og KitKat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk