Chokoladebrud med chili og havsalt
20. november 2018
af
Linn Grubbström.
Foto: Linn Grubbström
Det er nemt og hurtigt at lave chokoladebrud. Denne lækre udgave er med chili og havsalt, der giver et skønt modspil til den søde chokolade. Bryd chokoladen i mindre stykker inden servering, eller servér den hele chokoladeplade, så gæsterne selv kan vurdere, hvor stort et stykke de vil være bekendt at brække af.
Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 sprøjtepose med lille, rund tylle
Sådan gør du
Hak den mørke chokolade groft. Smelt den i en varmefast skål over vandbad.
Hæld den flydende chokolade ud på en bageplade med bagepapir, så den danner et kvadrat på ca. 30 x 30 cm.
Smelt mælkechokoladen på samme måde, og hæld den i en sprøjtepose.
Fordel mælkechokoladen oven på den mørke chokolade. Brug en gaffel til at tegne mønster i overfladen.
Drys med chili og salt. Sæt chokoladen i køleskabet i mindst 4 timer, så den størkner.
Tip!
Rester til overs fra chokoladebruddet? Hvis du rører et stykke ud i en kop varm mælk, får du en luksuriøs drik.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk