Chokoladebrød uden mel
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lars Ranek
Disse små brød har en intens og vidunderlig smag af chokolade. Kagerne falder lidt sammen, når de kommer ud af ovnen – det er meningen!
Ingredienser
Udstyr
ti små rugbrødsforme
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Hak chokoladen, og smelt den sammen med smør over vandbad (se tippet).
Riv marcipanen på et rivejern, og pisk den sammen med æggeblommer, til det skummer.
Pisk æggehviderne helt stive med sukkeret i en anden skål. Brug rene piskeris.
Vend lidt af de piskede æggehvider i marcipanmassen, og vend derefter lidt af chokoladeblandingen og lidt kakaopulver i med en dejskraber. Gentag, til alt er brugt, og du har en lind dej.
Fordel dejen i små smurte rugbrødsforme. Bag kagerne i ovnen i 12-15 minutter.
Sigt lidt kakaopulver over de små kager inden servering.
Tip!
Sådan smelter du chokoladen over vandbad: Læg hakket chokolade i en varmefast skål sammen med smørret, og placér skålen over en gryde med lidt kogende vand i bunden. Undgå, at der kommer vand eller damp i chokoladen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk