Chokoladeboller med julekrydderier

6. december 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Kærnemælken gør bollerne ekstra bløde og saftige, mens krydderierne får julehjertet til at banke.

Bemærk
Hævetid, i alt: 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren, og opløs den i det lunkne vand i en skål. Tilsæt kærnemælk, æg, sukker og alle krydderierne, og rør godt sammen.
Tilsæt det meste af melet (hold ca. 50 g tilbage),og rør dejen sammen på en røremaskine, til den er sammenhængende. Tilsæt det bløde smør, og ælt dejen grundigt i 8-10 minutter, til den er glat og smidig. Tilsæt det sidste mel lidt ad gangen, hvis dejen stadig er meget klistret.
Hak chokoladen groft, og ælt den forsigtigt i dejen til sidst – ælt kun kortvarigt, til chokoladen lige akkurat er fordelt. Dæk skålen med et fugtigt klæde, og lad dejen hæve lunt i 1 time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 12 lige store stykker. Form dem til boller, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dæk bollerne med et viskestykke, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 215° varmluft. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med finthakkede mandler.
Bag bollerne i ovnen i ca. 12 minutter, til de er flot gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en bagerist. Servér chokoladebollerne lune og friskbagte med koldt smør.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar