Chokoladeboller

23. februar 2023 af .

Foto: Stine Christiansen

En chokoladelækker eftermiddagsbolle til den lille sult. Skift evt. chokoladen ud med rosiner eller tørrede tranebær.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælk, og tag gryden af varmen. Lad blandingen køle af, til den er lillefingervarm.
Hæld den lune mælkeblanding i en røreskål, og opløs gæren i mælken. Tilsæt sukker, kardemomme og æg, og rør sammen. Tilsæt mel og salt, og ælt dejen grundigt i ca. 5 minutter, til den er glat og smidig.
Hak chokoladen groft, og ælt den ganske let ind i dejen, så den netop er fordelt. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve lunt i 30 minutter.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 9 lige store stykker. Form dejen til runde boller – tag evt. lidt olie på hænderne, så er dejen nemmere at forme uden at bruge ekstra mel.
Fordel bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i 15 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i ca. 12 minutter, til de er gyldne. Afkøl dem let på en bagerist, og servér dem lune som de er, eller evt. med lidt koldt tandsmør.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar