Chokoladebarkage
23. maj 2023
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Kan du slet ikke få chokolade nok, så er dette kagen for dig. Under et overflødighedshorn af chokoladelækker pynt gemmer der sig en lagkage med saftige kakaobunde og en fløjlsblød chokoladecreme.
Bemærk
Kagebundene skal afkøle helt, inden de pyntes.
Ingredienser
Udstyr
Ovnens store bradepande, ca. 38x43 cm
Pyntebånd
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt. Pisk olie og mandelmel i.
Si en blanding af hvedemel, kakao, natron, bagepulver og salt i æggesnapsen skiftevis med, at mælken og kaffen hældes i. Dejen skal ikke overæltes, bare lige være ensartet og uden klumper.
Smør bund og kanter af ovnens store bradepande med smør, og læg et stykke bagepapir i den. Hæld dejen ud i bradepanden, og bag kagebunden i 12-15 minutter, til den er gennembagt og giver efter ved et let tryk.
Lad kagen afkøle et øjeblik i bradepanden, træk bagepapiret over på en bagerist, og lad kagebunden afkøle helt. Skær to eller tre cirkler, som skal bruges til bunde, ud, afhængigt af, hvor stor en kage, du foretrækker.
Smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad, og lad den afkøle let. Pisk smør lyst og luftigt. Pisk flormelis i lidt efter lidt, til det bliver en blød creme. Pisk smeltet chokolade i, og fyld cremen i en sprøjtepose med tylle, når den er cremet og luftig.
Læg en kagebund på et serveringsfad, og smør et lag chokoladecremen på den. Gentag med de øvrige bunde, og dæk til sidst kagens kanter med et tyndt lag creme.
Knæk stængerne i Kitkat-barerne fra hinanden. Tryk dem forsigtigt fast langs kanten hele vejen rundt på kagen, og brug et pænt bånd til at holde sammen på stængerne.
Hak de forskellige slags chokolader i grove, mundrette stykker, og læg alt det øvrige fyld i midten af kagen lige inden servering.
Tip!
Skyd evt. genvej med færdigkøbte lagkagebunde, og brug lige de chokoladebarer, du bedst kan lide!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk