Chokoladebarer med karamelliserede nødder
17. juli 2019
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
Gode chokoladebarer med knasende hasselnødder og silkeblød ganache af mælkechokolade. De er så svære at holde fingrene fra.
Bemærk
Køletid: Mindst 4 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist hasselnødderne gyldne i en 200° varm ovn i 5-10 minutter, og gnub skallerne af i et rent<br />
viskestykke. Lad nødderne køle lidt af, og hak dem groft.
Smelt sukker til gylden karamel i en tykbundet gryde, og rør hurtigt hasselnødderne i. Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og lad den køle helt af. Blend ⅓ til pulver, og hak resten.
Smelt smør, og bland det med de blendede hasselnødder, de hakkede hasselnødder og saltet. Placér en firkantet kagering på et skærebræt beklædt med bagepapir, og fordel massen deri. Tryk den godt sammen med fingrene. Sæt bunden i køleskabet.
Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Bring fløde og glukosesirup forsigtigt i kog, og hæld det over chokoladen. Rør energisk i midten af skålen, indtil massen samler sig og får en smuk,<br />
blank overflade. Smag til med salt.
Fordel ganachen oven på hasselnøddebunden, og sæt kagen på køl i mindst 4 timer eller natten over.
Skær kagen ud i små aflange barer. Hak og smelt chokolade i en skål over vandbad, og hæld den i en sprøjtepose med bittelille hul. Dryp chokolade ud over chokoladebarerne i tynde striber.
Pynt med en halv hasselnød og lidt hakkede hasselnødder. Opbevar chokoladebarerne i<br />
køleskabet indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk