Chokoladeamaretti med karamelganache

1. juni 2018 af .

Foto: Stine Christiansen

Lad Sydeuropa komme på besøg i dit hjem med disse himmelske hapsere, som er inspireret af en lille lokal bager i Bubbio Piemonte i Italien.

Ingredienser

Udstyr

en sprøjtepose med stor stjernetylle

Sådan gør du

Tænd ovnen på 155° varmluft.
Hak den mørke chokolade (den med mindst 55 % kakao),og smelt den i en varmefast skål over vandbad.
Rør smuldret marcipan, sukker og æggehvider rigtig godt sammen, til konsistensen er som en kransekagemasse. Tilsæt den smeltede chokolade, og rør godt. Fyld massen i en sprøjtepose med stor tylle.
Sprøjt kagerne ud som små toppe på bageplader beklædt med bagepapir. Sørg for god afstand imellem dem.
Bag kagerne i ovnen i 15-20 minutter, til de er sprøde udvendig, men stadig en anelse bløde indvendig. Afkøl på en bagerist.
Hak chokoladen (den med mindst 70 % kakao),og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Rør den sammen med karamelliseret mælk. Afkøl, til chokoladen er smørbar.
Smør karamelganachen på bunden af kagerne, og tryk forsigtigt 2 kager mod hinanden, så de hænger sammen. Lad dem hvile, til ganachen er stivnet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar