Chokoladeamaretti med karamelganache
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Lad Sydeuropa komme på besøg i dit hjem med disse himmelske hapsere, som er inspireret af en lille lokal bager i Bubbio Piemonte i Italien.
Ingredienser
Udstyr
en sprøjtepose med stor stjernetylle
Sådan gør du
Tænd ovnen på 155° varmluft.
Hak den mørke chokolade (den med mindst 55 % kakao),og smelt den i en varmefast skål over vandbad.
Rør smuldret marcipan, sukker og æggehvider rigtig godt sammen, til konsistensen er som en kransekagemasse. Tilsæt den smeltede chokolade, og rør godt. Fyld massen i en sprøjtepose med stor tylle.
Sprøjt kagerne ud som små toppe på bageplader beklædt med bagepapir. Sørg for god afstand imellem dem.
Bag kagerne i ovnen i 15-20 minutter, til de er sprøde udvendig, men stadig en anelse bløde indvendig. Afkøl på en bagerist.
Hak chokoladen (den med mindst 70 % kakao),og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Rør den sammen med karamelliseret mælk. Afkøl, til chokoladen er smørbar.
Smør karamelganachen på bunden af kagerne, og tryk forsigtigt 2 kager mod hinanden, så de hænger sammen. Lad dem hvile, til ganachen er stivnet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk