Chokolade-romkugler
6. august 2019
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
Lav din egen luksusudgave af de elskede romkugler – med ægte rom og chokolade i stedet for kakao. De har også fået et drys kanel, og det varme krydderi giver en god smag.
Bemærk
Køletid: Natten over.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 18 cm i diameter
Sådan gør du
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen, og rør sukker i.
Pisk æggene let sammen, og rør dem i.
Fordel dejen i en springform, og bag kagen ved 180° i 25-30 minutter.
Lad kagen sætte sig i køleskabet natten over.
Bræk chokoladekagen i små stykker, og kom kagestykker, rom og kanel i en skål.
Pisk massen sammen. Smag evt. til med mere rom eller kanel. Form små kugler a ca. 30 g.
Hak chokoladen groft, og rul kuglerne deri. Opbevar romkuglerne på køl indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk