Chokolade-eclair med lys choko-kaffe-creme

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

En fin aflang vandbakkelse med kold mælkechokoladecreme indeni og spejlblank chokoglaze udenpå.

Bemærk
Hviletid: Mindst 4 timer, gerne natten over.

Ingredienser

Udstyr

sprøjtepose med lille, rund tylle
sprøjtepose med stor stjernetylle

Sådan gør du

Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Bring forsigtigt fløden i kog, og hæld den over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til massen samler sig og bliver blank. Smag til med stærk kaffe. Stil cremen i køleskabet i mindst 4 timer.
Bring vand, smør, sukker og salt i kog i en gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt mel og kakao. Rør rundt, til dejen slipper gryde og ske. Sæt gryden tilbage på lav varme, og varm dejen i 1 minut under omrøring. Hæld dejen i en skål, og lad den køle lidt af. Pisk æggene sammen, og rør dem i lidt efter lidt, til dejen er ensartet og elastisk.
Tænd ovnen på 175°. Fyld dejen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle, og sprøjt stænger på ca. 12 cm ud på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne i 30-40 minutter. Undlad at åbne ovndøren undervejs.
Pisk mælkechokoladecremen forsigtigt op, og fyld den i en sprøjtepose med lille, rund tylle. Lav et par små huller i bunden af hver eclair, og sprøjt cremen ind igennem dem.
Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Bring fløden i kog, og hæld den over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen, til glazen er blank. Rør glukosesirup i. Dyp oversiden af kagerne i chokoladeglaze, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar