Choko-mokkamousse med nøddecrunch
4. februar 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Blot en lille smule kaffe fremhæver chokoladesmagen i denne dessert, der kan forberedes i god tid i forvejen.
Bemærk
Køletid: 2-3 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Hak mælkechokoladen fint, og hæld den i en skål.
Varm 1 dl fløde op i en lille gryde. Pisk 1½ dl fløde til let skum med en elpisker i en skål.
Hæld den varme fløde og varme kaffe i skålen med mælkechokoladen, og rør det hurtigt sammen, til chokoladen er smeltet. Lad det stå et par minutter, og vend det derefter forsigtigt med flødeskummet.
Hæld moussen i 4 portionsglas, og sæt dem på køl i 2-3 timer.
Rist hasselnødderne på en tør pande i ca. 5 minutter, til de er let gyldne.
Tilsæt flydende honning, og lad den fordele sig omkring nødderne. Læg nødderne på et stykke bagepapir.
Afkøl nødderne, og hak dem groft.
Skyl og tør blåbærrene. Servér choko-mokkamousse med nøddecrunch og friske blåbær på toppen. Nyd evt. en god kop kaffe eller te til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk