Chocolate chip cookies med pekannødder

Klassisk opskrift på de amerikanske chocolate chip cookies, der her laves med pekannødder. Småkagerne smager himmelsk nybagte, men kan sagtens opbevares i en lufttæt beholder.

Bemærk
Hviletid på køl: Mindst 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt halvdelen af smørret i en gryde, og lad det simre, til smørret bruner i bunden af gryden.
Fjern straks gryden fra varmen, så smørret ikke brænder på, og hæld det brunede smør i en skål. Lad det køle af.
Bland mel, salt, bagepulver og natron i en skål. Pisk det resterende smør sammen med muscovadosukker i ca. 5 minutter med en elpisker, til det bliver lyst og luftigt.
Tilsæt det brunede smør, sukker og vaniljeessens, og pisk det godt sammen. Tilsæt æg og æggeblomme, og pisk igen.
Tilsæt melblandingen, og pisk ved lav hastighed, til dejen netop er samlet. Hak pekannødder og chokolade groft, og rør det i dejen. Sæt dejen på køl i mindst 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Beklæd 3 bageplader med bagepapir. Rul kugler a ca. 1 spsk. dej, og sæt dem på bagepladerne med rigeligt mellemrum.
Bag 1 bageplade med cookies ad gangen i ovnen i ca. 15 minutter, og lad dem hvile på bagepladen i 5 minutter, inden de flyttes.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
12. juli 2018 af .

Foto: Winnie Methmann

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar