Chocolate chip cookies med pekannødder
Foto: Winnie Methmann
Klassisk opskrift på de amerikanske chocolate chip cookies, der her laves med pekannødder. Småkagerne smager himmelsk nybagte, men kan sagtens opbevares i en lufttæt beholder.
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Tips til amerikanske chocolate chip cookies
De helt klassiske amerikanske cookies smager skønt. Heldigvis er de nemme at bage.
Double chocolate chip cookies
Vil du have endnu mere chokoladesmag, kan du tilføje kakaopulver til dejen, så cookiesene får smag af chokolade i dejen også. Tilsæt 4 spsk. kakaopulver til opskriften, og nøjes med 200 g hvedemel.
Kan chocolate chip cookies fryses?
De færdigbagte cookies bør ikke fryses, da de højst sandsynligt bliver bløde.
Du kan dog sagtens fryse den rå dej, så du altid kan tage en rulle dej op og bage chocolate chip cookies pået kvarter.
Har du smagt is med cookie dough? Du kan også sagtens bruge den frosne kagedej til at blande i is. Brug f.eks. denne lækre grundopskrift på vaniljeis.
Det kan du også, selvom der er rå æg i dejen – Fødevarestyrelsen vurderer nemlig, at risikoen for at blive syg af salmonella fra danske æg, man køber i butikkerne, er i dag meget lille.