Chocolate chip cookies med pekannødder

28. februar 2021 af .

Foto: Winnie Methmann

Klassisk opskrift på de amerikanske chocolate chip cookies, der her laves med pekannødder. Småkagerne smager himmelsk nybagte, men kan sagtens opbevares i en lufttæt beholder.

Bemærk
Hviletid på køl: Mindst 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt halvdelen af smørret i en gryde, og lad det simre, til smørret bruner i bunden af gryden.
Fjern straks gryden fra varmen, så smørret ikke brænder på, og hæld det brunede smør i en skål. Lad det køle af.
Bland mel, salt, bagepulver og natron i en skål. Pisk det resterende smør sammen med muscovadosukker i ca. 5 minutter med en elpisker, til det bliver lyst og luftigt.
Tilsæt det brunede smør, sukker og vaniljeessens, og pisk det godt sammen. Tilsæt æg og æggeblomme, og pisk igen.
Tilsæt melblandingen, og pisk ved lav hastighed, til dejen netop er samlet. Hak pekannødder og chokolade groft, og rør det i dejen. Sæt dejen på køl i mindst 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Beklæd 3 bageplader med bagepapir. Rul kugler a ca. 1 spsk. dej, og sæt dem på bagepladerne med rigeligt mellemrum.
Bag 1 bageplade med cookies ad gangen i ovnen i ca. 15 minutter, og lad dem hvile på bagepladen i 5 minutter, inden de flyttes.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Tips til amerikanske chocolate chip cookies

De helt klassiske amerikanske cookies smager skønt. Heldigvis er de nemme at bage.

Double chocolate chip cookies

Vil du have endnu mere chokoladesmag, kan du tilføje kakaopulver til dejen, så cookiesene får smag af chokolade i dejen også. Tilsæt 4 spsk. kakaopulver til opskriften, og nøjes med 200 g hvedemel. 

Kan chocolate chip cookies fryses?

De færdigbagte cookies bør ikke fryses, da de højst sandsynligt bliver bløde.

Du kan dog sagtens fryse den rå dej, så du altid kan tage en rulle dej op og bage chocolate chip cookies pået kvarter. 

Har du smagt is med cookie dough? Du kan også sagtens bruge den frosne kagedej til at blande i is. Brug f.eks. denne lækre grundopskrift på vaniljeis.

Det kan du også, selvom der er rå æg i dejen – Fødevarestyrelsen vurderer nemlig, at risikoen for at blive syg af salmonella fra danske æg, man køber i butikkerne, er i dag meget lille.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar