Chocolate chip cookies
Foto: Winnie Methmann
Klassisk opskrift på chocolate chip cookies, der her laves med pekannødder. Du kan skifte pekannødderne ud med hasselnødder, mandler eller peanuts, hvis du vil have klassiske amerikanske chocolate chip cookies – du kan også helt undlade dem.
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Tips til amerikanske chocolate chip cookies
De helt klassiske chocolate chip cookies smager skønt. Heldigvis er de nemme at bage. Herunder har vi samlet en række gode tips til opskriften.
Double chocolate chip cookies
Vil du have endnu mere chokoladesmag i dine chocolate chip cookies, kan du tilføje kakaopulver til dejen, så cookiesene får smag af chokolade i dejen også. Tilsæt 4 spsk. kakaopulver til opskriften, og nøjes med 200 g hvedemel.
Hvad kan erstatte natron?
Har du ikke natron i køkkenskabet, kan du erstatte det med bagepulver. Står du derimod i den modsatte situation, kan du ikke bare erstatte bagepulver med natron uden også at tilsætte en form for syre, f.eks. lidt citronsaft, kærnemælk eller lignende – ellers virker hævemidlet ikke.
Kan chocolate chip cookies fryses?
De færdigbagte chocolate chip cookies bør ikke fryses, da de højst sandsynligt bliver bløde. Du kan dog sagtens fryse den rå dej, så du altid kan tage en rulle dej op og bage chocolate chip cookies på et kvarter.
Har du smagt is med cookie dough? Du kan også sagtens bruge den frosne kagedej fra dine chocolate chip cookies til at blande i is. Brug f.eks. denne lækre grundopskrift på vaniljeis.
Det kan du godt, selvom der er rå æg i dejen – Fødevarestyrelsen vurderer nemlig, at risikoen for at blive syg af salmonella fra danske æg, man køber i butikkerne, er meget lille.