Amerikanske cookies med chokolade
Klassiske amerikanske cookies med chokolade, der her også laves med pekannødder. Du kan skifte pekannødderne ud med hasselnødder, mandler eller peanuts, hvis du vil have klassiske amerikanske chocolate chip cookies – du kan også helt undlade dem. Det bedste ved amerikanske cookies er, at de er sprøde udenpå og bløde indeni.
(8)
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
TIPS TIL AMERIKANSKE COOKIES MED CHOKOLADE
De helt klassiske chocolate chip cookies smager skønt. Heldigvis er de nemme at bage, og du kan variere dem lige som du vil – kun fantasien sætter grænser. Herunder har vi samlet vores bedste tips til opskriften, som du kan skrive bag øret, når du får lyst til cookies.
Double chocolate chip cookies
Vil du have endnu mere chokoladesmag i dine amerikanske cookies, kan du tilføje kakaopulver til dejen, så cookiesene får smag af chokolade i dejen også. Tilsæt 4 spsk. kakaopulver til opskriften, og nøjes med 200 g hvedemel.
Hvad kan erstatte natron?
Har du ikke natron i køkkenskabet, kan du erstatte det med bagepulver. Står du derimod i den modsatte situation, kan du ikke bare erstatte bagepulver med natron uden også at tilsætte en form for syre, f.eks. lidt citronsaft, kærnemælk eller lignende – ellers virker hævemidlet ikke.
Kan chocolate chip cookies fryses?
De færdigbagte amerikanske cookies bør ikke fryses, da de højst sandsynligt bliver for bløde. Du kan dog sagtens fryse den rå dej, så du altid kan tage en rulle dej op og bage chocolate chip cookies på et kvarter.
Is med cookie dough
Har du smagt is med cookie dough? Du kan også sagtens bruge den frosne kagedej fra dine chocolate chip cookies til at blande i is. Brug f.eks. denne lækre grundopskrift på vaniljeis. Det kan du godt, selvom der er rå æg i dejen – Fødevarestyrelsen vurderer nemlig, at risikoen for at blive syg af salmonella fra danske æg, man køber i butikkerne, er meget lille.
Hvad gør chocolate chip cookies chewy?
Der er flere ting som kan afgøre, om dine amerikanske cookies bliver chewy eller tørre. Først og fremmest, undgår du udtørring ved at give dem meget kort tid på høj varme. På den måde når væsken i dine cookies ikke at fordampe, men de bliver samtidigt sprøde på ydersiden.
Derudover laver mange den fejl, at de mærker på dem når de stadig er varme, og konkluderer, at de er for bløde. Det er de som regel ikke! Når de bliver kolde, bliver de stive uden at blive tørre.
Æggene har også noget at sige, for om de bliver bløde og seje med knas udenpå. Æggehviden kan tørre kagen ud, når den køler ned, hvor æggeblommen er mere fed og giver en cremet konsistens. Derfor er der i denne opskrift tilføjet en ekstra æggeblomme.
Kan jeg bruge anden type sukker?
Du kan i prncippet godt bruge anden type sukker, hvis du ikke kan få fat i muscovadosukker. Men grunden til at netop denne sukker fungerer godt til cookies, er at muscovadosukker er uraffineret, og beholder sine mørke farve og mange dybe smagsnoter. Du kan f.eks. også godt bruge brun farin, men muscovadosukkeret sætter bare prikken over cookies-i'et.
Tilføjelser til chocolate chip cookies
Smarties
Du kender måske cookies med smarties fra supermarkederne – men de kan ikke slå den hjemmelavede version. Står du og skal lave en stor omgang cookies til børnefødselsdagen (eller bare til dig selv, vi dømmer ikke),så prøv at erstatte chokoladen med smarties.
Hvid chokolade og tranebær
Blød og cremet hvid chokolade med friske syrlige tranebær... Dét miks er ikke til at stå for! De ser både fine ud med de røde og hvide farver - og måske de kan fungere som en mere sommerlig udgave af den klassiske amerikanske cookie?
Havregryn
Havregryn har den fordel, at det kan erstatte noget af melet, da havregryn også suger væske, og samtidig får havregryn en fantastisk sprødhed, når det har været i ovnen. For ekstra crunch, kan du også tilføje dine yndlingsnødder.
Peanutbutter
Prøv denne lækre opskrift på amerikanske cookies med peanutbutter. Peanutbutter giver den helt særegne smag, og tilføjer masser af smag, salt og 'sejhed' til dine cookies. Brug en god peanutbutter med peanut-stykker i, så dine cookies får bid.