Chips af søde kartofler med hjemmelavet holidaydip
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastioft
Glem alt om købechips i knitrende poser, og byd i stedet gæsterne velkommen med hjemmelavede kartoffelchips af søde kartofler og den lækreste dip.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Skrub kartoflerne godt, men lad skrællen sidde på. Skær kartoflerne i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern, men ellers bare med en skarp kniv.
Bland olivenolie og krydderier i en frysepose, og læg kartoffelskiverne i posen. Ryst posen, så alle kartoflerne bliver vendt i marinaden.
Fordel kartoffelskiverne i ét lag på 2 bageplader beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde i kanterne.
Afdryp chipsene på fedtsugende papir.
Rør alle ingredienserne til dippen sammen, smag til med salt og peber, og anret dippen i en skål. Servér den sammen med de sprøde chips.
Tip!
Som velkomstdrink til chipsene kan du servere et glas god, kold lemonade eller evt. en mousserende vin til de voksne i selskabet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk